duminică, 16 ianuarie 2011

Plimbarea ingredientul secret in dezvoltarea armonioasa a copilului

Lumina, soarele si aerului sunt indispensabile pentru dezvoltarea copilului deoarece ii deschide o serie de noi senzatii (lumina, vant, ploaie) si ii da deasemenea ocazia de a auzi noi zgomote.

Durata plimbarii depinde de posibilitatile fiecaruia, dar si de conditiile meteorologice. Ideal este sa scoateti copilul la plimbare zilnic. Daca acest lucru nu este posibil, aceasta cura de aer se poate face si in fata geamului deschis, pe balcon sau in gradina.

In timpul plimbarii nou nascutul experimenteaza lucruri noi, dar si dumneavoastra aveti un beneficiu care nu este deloc de neglijat, aveti ocazia sa intractionati cu alti parinti.

Felul in care imbracati bebelusul este foarte important. Evitati sa il imbracati prea gros. Daca copilul plange si capul este incalzit, copilul sufera de caldura. Daca este foarte frig afara este indeajuns sa imbracati copilul cu un "sac" de lana care il va acopri in totalitate si ii va tine de cald.

Ce sa utilizam ca si mijloc de transport?

Caruciorul este folosit doar in tarile dezvoltate. Cei care au avut deja un copil stiu cat sunt de mari aceste carucioare, putin practice si greu de depozitat. Cel mai important lucru este faptul ca nou nascutul se afla departe de cel care impinge caruciorul.La achizitia unui carucior trebuie sa tinem cont de urmatoarele aspecte:
  • Care sunt caracteristicile caruciorului? Este extensibil? Intra in autoturismul dumneavoastra?
  • Rotile sunt destul de mari pentru a putea circula pe strazile neasfaltate?
  • Este adaptat pentru cumparaturi?
  • Poate sustine greutati suplimentare?
  • Se poate lasa scaunelul pe spate?
  • Este destul de inalt? Ati observat ca majoritatea carucioarelor se afla la nivelul tevilor de esapament a masinilor?
  • Este prevazut cu prelata impotriva vantului si a ploilor?

Un alt mijloc de transport este corpul matern prin folosirea unui marsupiu confectionat dintr-o esarfa. Aceasta modalitate de transport este mult mai comoda si optima deoarce ne ofera urmatoarele avantaje:


  • Pentru bebelus, contactul cu corpul mamei sau al tatalui sunt foarte placute.
  • Pentru parinte, deoarece nu ii limiteaza miscarile, ii lasa mainile libere.
  • Nou nascutul poate dormi si poate suge ori de cate ori isi doreste acest lucru.
Deasemenea daca doriti, puteti confectiona acest marsupiu si dumneavoastra. Aveti nevoie de o esarfa lunga de 4,6 metri lungime si 68 de centimetri latime.

Deci ce este mai comod? Marsupil sau caruciorul? :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu