marți, 11 ianuarie 2011

Scutece refolosibile?

Industria de astazi ne propune, ca un fel de eliberare de "sclavie", scutecele traditionale (din lana sau bumbac) sa fie inlocuite de scutecele de unica folosinta, in general fabricate din celuloza. Publicitatea la aceste produse, ne impiedica sa reflectam realitatea: aceste scutece comode pentru adulti (dar nu pe termen lung daca ne gandim la daunele ecologice pe care le face aceasta gama de produse care nu sunt biodegradabile) nu tin cont de starea de bine a copilului.

Acest tip de scutece il impacheteaza pur si simplu pe nou nascut in urina si excrementele proprii, tinandu-le departe de sensibilitatea si dezgustul adultilor, dar foarte aproape de pielea extrem de delicata a bebelusului in zona genitala.

Cu toate acestea stim ca materiile fecale sunt acide si ca urina combinata cu caldura se transforma in amoniac care poate sa irite si sa provoace usturimi. Un alt efect daunator este ca interiorul acestui scutec este locul ideal pentru dezvoltarea bacteriilor si a ciupercilor.

Deasemenea daca aveti un copil cu pielea sensibila, trebuie sa schimbati foarte frecvent marca pentru a evita alergiile la diferitele substante pe care le contine fiecare tip de pampers.

Pentru o stare de bine a copilului dumneavoastra, cu un minim de organizare si foarte putin efort , ar fi ideal sa va lasati copilul cat mai gol in casa, folosind scutece de bumbac si limitand folosirea pampersiolor pentru atunci cand plecati in vizita sau in alte ocazii.

Aceste scutece sunt foarte sanatoase pentru pielea copilului si deasemenea reprezinta o imbunatatire sensibila a bugetului saptamanal a familiei.

In ziua de azi putem gasi pe piata scutece refolosibile all in one (one size). Pentru a spala o data la doua zile, este necesara o achizitie de 20 de scutece.Nu numai ca veti fi green dar veti avea si un copil mai fericit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu